Krónikus fogágybetegség során kialakult ínytasak sebészi kezelése, redukciója.

Fogínyplasztika

  • Lágy szövetek újra formázása korona hosszabbítással.
  • Ínyrecesszió, íny visszahúzódás sebészi kezelése. Lágyszövet beültetést szoktunk alkalmazni a foggyökerek fedésére, ahol a jelentős fogínysorvadás miatt erre szükség van. Ezzel javítjuk az esztétikát, hogy a fogak ne tűnjenek túl hosszúnak, és megakadályozzuk a későbbi csontlebomlást és lágyrész sorvadást. Ez elvégezhető több fogon is.

Lágyrész pótlás

Általában fogászati implantátum beültetésekhez kapcsolódva, azt megelőzve történik, főleg régebben eltávolított fogak helyén a lágyrész viszonyok optimalizálása céljából. A fogászati implantátumok körüli stabil, tartósan gyulladásmentes környezet feltétele (akárcsak a fogaknál) a megfelelő mennyiségű, és minőségű feszes íny. Ez véd a szájban rágás során tapasztalható fizikai behatásoktól, és az állandóan jelen lévő baktériumok fertőzésétől. Ahhoz, hogy egy ‘garbóhoz’ hasonló védő réteg tudjon kialakulni a fogászati implantátum felett, egy bizonyos ínyvastagságra van szükség. Ehhez sokszor ínyvastagításra, feszes íny pótlásra, vagy szélesítésre van szükség.

Amennyiben fogászati hídpótlás készül, a foghiány területén kialakuló szövethiány (bemélyedés az ínyben) ugyan csak esztétikai problémát okozhat. A pótolt fog túl hosszúnak nézhet ki a többi foghoz képest. Ezt a hiányt lágyrész pótlással ugyan csak korrigálhatjuk.

Lágyrész pótlásra a szájpadlásban bőségesen rendelkezésre álló ínyt használjuk, vagy állati eredetű kollagén tartalmú készítményeket.

Tekintse meg fogászati szolgáltatásaink listáját.

Fogászati garancia!

Mottónk, hogy az a fogászati munka igazán drága, amit kétszer kell elkészíteni, ezért mindig törekszünk a pontos, precíz munkavégzésre.