Sebészeti fogeltávolítás

Sebészeti fogeltávolításra akkor van szükség, ha fogászati fogókkal már nem tudunk ráfogni a fogak koronai részére szuvasodás vagy törés következtében.

Ezek a fogmaradványok lehet, hogy évekig nem okoznak jelentős panaszt. Ennek ellenére eltávolításuk szükséges, mert a csontban maradt, gyakran elhalt, gyökerek körül általában egy lassú krónikus gyulladás alakul ki. Ennek fellángolása arcduzzanat és erős fájdalom formájában jelentkezhet.

Ma már a később felmerülő implantálás miatt törekszünk a lehető legtöbb csont megtartására, a minél kisebb beavatkozásra.

Bölcsesség fogak sebészi eltávolítása

A bölcsességfogak eltávolításának leggyakoribb oka, hogy a helyhiány miatt áttörésben visszamarad a fog, és így körülötte egy tisztíthatatlan lágyrész tasak alakul ki, mely időszakosan visszatérő fájdalmas ínygyulladást okoz. További indikációja lehet a bölcsességfogak eltávolításának a fogszabályozás és a fogszuvasodás. Bővebben a gyakori kérdések alatt.

A fogak sebészi eltávolítása helyi érzéstelenítésben történik. Amennyiben feltétlenül elkerülhetetlen egy kis bemetszést ejtünk a ínyen, a fog környezetét fellazítjuk, majd a fog eltávolítása után öltésekkel zárjuk a sebet.

Tekintse meg fogászati szolgáltatásaink listáját.

Fogászati garancia!

Mottónk, hogy az a fogászati munka igazán drága, amit kétszer kell elkészíteni, ezért mindig törekszünk a pontos, precíz munkavégzésre.