Fogászati Implantátum – komplikációk nélkül

Ez a foghiányok pótlásának legmodernebb, legtartósabb megoldása. Mindig a tervezett fogpótlás alapján kerül beültetésre az optimális számú és helyzetű fogászati implantátum. Ezután a fogászati implantátum a csontba integrálódik, és segítségével pótolhatjuk a korábban elvesztett fogakat. Anyaga szövetbarát titán, cirkónium, vagy a kettő házasítása.

A beavatkozás történhet a foghúzást követően azonnal vagy a foghúzást követően több hónappal, akár évvel. Régebben húzott fogaknál fontos a csontkínálat és a megfelelő lágyrész környezet felmérése, szükség esetén pótlása.

A fogászati implantátum beültetés páciens barát módon, fájdalom mentesen, helyi érzéstelenítésben (ambulánsan) történik, nem jelent nagyobb megterhelést.

A műgyökér beültetés gyógyulási ideje 2-3 hónap. Ezt követően lehet elkészíteni rá a fogpótlást.

A fogászati implantátum előnyei:

 • Nem kell ép fogat lecsiszolni.
 • Az esetek döntő többségében elkerülhetjük a kivehető pótlást.
 • Segít visszaadni a saját fog érzést, komfortérzetet biztosít.
 • Javítja a rágást, megelőzheti a gyomorproblémákat.
 •   Segíti a beszédet.
 • Megakadályozza az elvesztett fog helyén a csontfelszívódást.
 • Megelőzi a szomszédos fogak elvándorlását.
 • Mozgós, lötyögő fogsorok utólagos rögzítésére alkalmas.

3D implantálás

Az implantációs beavatkozások nagy része röntgenfelvétel alapján, szabad kézzel történik. A 3D technológia lehetővé teszi, hogy digitálisan előre megtervezzük a fogpótlást és az implantátumok optimális helyzetét. A fogorvos a műtét előtt, nyugodt körülmények között számítógépen tervezi meg a beavatkozást, a páciensről készült 3D-s CT felvétel segítségével. Ez alapján készül egy műtéti sablon, mely a tökéletes tervezésnek megfelelően precíz kivitelezést, pozicionálást tesz lehetővé a lehető legkevesebb kellemetlenséggel. A hagyományos, szabad kézzel végzett implantációval szemben, minimális sebejtés mellett történik a beavatkozás. Ennek következtében a műtéti idő rövidül, és kevesebb az utópanasz, pl. fájdalom, duzzanat. Bizonyos esetekben elkerülhetőek a drága és kellemetlen kiegészítő műtétek, a meglévő anatómiai adottságok teljes kihasználásának köszönhetően. Azok számára kifejezetten előnyös, akik dohányoznak, cukorbetegségben, csontritkulásban vagy egyéb más sebgyógyulást hátrányosan befolyásoló betegségben szenvednek.

Kiknek ajánljuk a digitálisan tervezett fogbeültetést:

 • akik szeretnék, hogy gyorsabb legyen a beavatkozás és a gyógyulási időszak
 • akiknek több implantátum behelyezésére van szüksége
 • akik azonnali fogbeültetést szeretnének
 • akik dohányoznak, cukorbetegek, csontritkulásuk vagy egyéb más sebgyógyulást hátrányosan befolyásoló betegségben szenvednek

Mik a digitálisan tervezett implantációs technológia előnyei:

 • Legmodernebb diagnosztikai eljárásnak számító CBCT, egy magasabb minőségű 3D-s diagnosztika előzi meg a kezelést.
 • Biztonságos, a műtéttel járó rizikókat minimalizálja. Elkerülhetőek a hagyományos implantáció nem kívánt kockázatai és szövődményei a rendkívül precíz tervezésnek és kivitelezésnek köszönhetően.
 • A műtéti idő megrövidül: a beavatkozás ideje a töredékére csökkenhet, az előkészületeknek és a sajátos műtéti segédeszköznek köszönhetően.
 • Minimális kellemetlenség és fájdalom: ennek a korszerű eljárásnak köszönhetően sokszor nincs szükség varratokra és jelentősen csökkenhet a fájdalomérzet is. A hagyományos, szabadkézzel végzett implantációval szemben, minimális sebejtés mellett történik a beavatkozás.
 • Bizonyos esetekben elkerülhetőek a drága és kellemetlen kiegészítő műtétek, a meglévő anatómiai adottságok teljes kihasználásának köszönhetően.

Azonnali fogászati implantálás

fogászati implantátum

Azonnali fogbeültetésről beszélünk, ha az implantátum a fog eltávolításával egy időben kerül beültetésre. Ennek előnye, hogy a fogat körülvevő lágy és kemény szövetek eredeti formájukban megtarthatók, és nem kell később rekonstruálni. Ennek feltétele, hogy az implantátumot azonnal ellássuk ideiglenes koronával, mely megtámasztja a lágy-részeket és funkciót ad a csontnak.

Ha az eltávolítandó fog körül akkut gyulladás, vagy kiterjedtebb szövethiány van, akkor kontraindikát az a típusú eljárás. Különösen jól kihasználhatók a 3D implantálás előnyei ezekben az esetekben.

Azonnali fogbeültetés
 
Azonnali implantálásról akkor beszélünk, ha az implantátum a fog eltávolításával egy időben kerül beültetésre. Ez a betegek számára kedvező, mert kevesebb a kezelések száma, és rövidebb a gyógyulási idő. További előnye, hogy egy azonnali ideiglenes koronával a fogat körülvevő lágy és kemény szövetek eredeti formájukban megtarthatók, és nem kell később rekonstruálni.
Különösen jól kihasználhatók a 3D implantálás előnyei ezekben az esetekben.
Ha az eltávolítandó fog körül akkut gyulladás, vagy kiterjedtebb szövethiány van, akkor kontraindikált ez a típusú eljárás.
Bizonyos esetekben az fogeltávolítást követően egyszerűen beültethető az implantátum. De előfordul, hogy minimális kiegészítő csontpótlásra, vagy lágy-rész pótlásra van szükség a foghúzást követő gyógyulási folyamatok negatív hatásainak kompenzálásara.

Azonnali terhelés
 
Ha az implantátum a beültetése során egy bizonyos stabilitást mutat, akkor akár azonnal, tehát a 3 hónapos gyógyulási idő letelte nélkül is kerülhet rá ideiglenes fogpótlás. Ebben az esetben az implantátum azonnali terheléséről beszélünk.
Ez igaz a már korábban eltávolított fogak helyére beültetett implantátumokra is, és a foghúzásokkal egy időben végzett műgyökér beültetésekre is.

Erre a célra speciális formájú és méretű implantátumokat gyártanak.

Az ideiglenes fix fogpótlás lehet egy szóló implantátumra készült korona, de akár 4-6 implanátum esetén egy egész állcsontra kiterjedő ideiglenes híd, vagy hídprotézis is.
Bár ezek az ideiglenes műfogak rágás tekintetében nem terhelhetők olyan módon mint a véglegesek, még is mivel fixek javítják a páciens komfort érzetét.
További fontos funkció az ínyforma megtartása, vagy éppen formázása, mely a szebb végső esztétikát segíti elő.’

Tekintse meg fogászati szolgáltatásaink listáját.

Fogászati garancia!

Mottónk, hogy az a fogászati munka igazán drága, amit kétszer kell elkészíteni, ezért mindig törekszünk a pontos, precíz munkavégzésre.