Fogászati garancia

Fogászati kezeléseinkkel kapcsolatban fontos számunkra pácienseink hosszú távú elégedettsége, mely egy hosszú távú közös gondolkodással és precíz fogászati munkával érhető el. Célunk mindig az, hogy a felmerülő fogászati problémákat minél egyszerűbben és gyorsabban orvosoljuk, a páciensekkel közösen megbeszélve.

A fogászati garancia azokra az esetekre vonatkozik, amikor egyértelmű jelei vannak annak, hogy a szájba került fogmű orvosi, rendelői vagy a fogtechnikai laboratórium hibájából nem használható rendeltetésszerűen. Ilyen esetekben természetesen térítésmentes a fogmű helyreállítása.

A fogászati garancia nem vonatkozik az egyéb felmerülő költségekre (pl.: utazás vagy szabadság).

A fogászati garancia bármilyen kezelés esetén nem érvényes a következő esetekben:

 • Ha a páciens nem jelenik meg évenként legalább egyszer fogászati kontrollvizsgálaton.
 • Ha a rendelőn kívül más fogorvos, szájsebész vagy fogtechnikus hosszányúlt, korrigálta, javította, kezelte a szóban forgó fogművet, területet.
 • Ha nem megfelelő a szájhigiénia, tehát a páciens nem tisztítja, ápolja megfelelően a fogait, implantátumait és a fogpótlását.
 • Ha a páciens nem rendeltetésszerűen használja a fogpótlást pl.: pisztáciát vagy sörös üveget bont vele.
 • Általánosságban, ha nem tartja be a fogorvos utasításait.
 • Trauma, baleset esetén bekövetkező sérüléskor, (pl. száj, fej, nyak, arc és fogsérüléskor).
 • Ha a páciens nem juttatja a fogorvos tudomására, elhallgat a kezelési tervet befolyásoló kórós szokásokat (éjszakai csikorgatás), betegségeket (epilepszia).

A kivehetős fogpótlásoknál külön meg kell említeni a fogászati garanciavesztés azon esetét, amikor a páciens nem tartja be a fogászati kontrollvizsgálatokat, és szükség esetén nem történik meg időben a fogsor alábélelése. Ilyenkor gyakori, hogy egy idő után a fogsor valamilyen irányban billegni kezd, majd eltörik (vagy maga a fogsor, vagy bizonyos esetekben valamelyik rögzítőelem).

A fogművekre 2 év garancia vonatkozik, mert ezen idő alatt minden konstrukciós, orvosi vagy fog és protetikai technikusi hiba felszínre szokott kerülni.

Az fogimplantátumok meghibásodására a Straumann fogimplantátum gyártó cég élethosszigtartó garanciát vállal.

Fogimplantációs fogpótlásoknál nagyon fontos tudni, hogy a fogászati implantátum élettartamát jelentősen befolyásolja a szervezet általános egészségi állapota és a fogászati implantációs pótlás tisztításának milyensége.
Nem várható hosszú fogászati implantátum élettartam, továbbá romlanak az esélyeink sikeres csont vagy lágyrész pótlásra, ezért nem tudunk garanciát vállalni a következő esetekben:

 • Erős dohányzás, rendszeres alkoholfogyasztás.
 • Nem kezelt cukorbetegség, rendszeresen magasvércukorszint.
 • Daganatterápia és autoimmun betegségek, transzplantáció esetén immunszupresszáns kezelések.
 • Szervezet általános állapotát rontó, senyvesztő betegségek (pl. AIDS).
 • Rossz szájhigiénia és a professzionális/rendelői tisztítások elmulasztása.
 • Előre haladott csontritkulás, biszfoszfonát tipusú gyógyszerek szedése.

Amennyiben nem a fogászati implantátumgyártó cég hibájából kell eltávolítani a fogászati implantátumot, de a garanciális feltételek teljesülnek, ingyenes a fogászati implantátum újbóli beültetésének műtéti díja 2 évig.

Amennyiben új csontpótlásra vagy egyéb kiegészítő kezelésre van szükség, annak műtéti költsége garanciális, viszont az anyagköltség (pl. csontpótló anyag ára) ebbe nem tartozik bele. Garanciális esetben, amennyiben az új implantátum beültetését a beteg nem vállalja, és a régi implantátum vissza kerül a rendelőbe, annak árát új fogpótlásába beszámítjuk, vagy az implantátum árának 50%-át térítjük vissza.

Tekintse meg fogászati szolgáltatásaink listáját.

Fogászati garancia!

Mottónk, hogy az a fogászati munka igazán drága, amit kétszer kell elkészíteni, ezért mindig törekszünk a pontos, precíz munkavégzésre.